PARTI ISLAM SEMALAYSIA

PARTI ISLAM SEMALAYSIA
PAS KAWASAN LENGGONG

Selasa, 22 Mei 2012

Patutlah Peserta Bersih 22,270, Gambar Ini Yang Rais Guna!!

http://www.ekeleh.com, 22 Mei 2012

KIRA PESERTA… Kaedah plot dilakukan petugas grafik Bernama pada gambar asal yang dirakam oleh jurufoto Bernama dari helikopter pada 28 April lalu untuk mengetahui jumlah manusia di dalamnya. Taburan plot mendapati peserta BERSIH 3.0 di Jalan Silang adalah seramai 4,474 orang.

KIRA PESERTA… Kaedah plot dilakukan petugas grafik Bernama pada gambar asal yang dirakamkan oleh jurufoto Bernama dari helikopter pada 28 April lalu untuk mengetahui jumlah manusia di dalamnya. Taburan plot mendapati peserta BERSIH 3.0 di Jalan Pasar Besar adalah seramai 1,095 orang.

Pssst :Alah samalah Mr Bean kira biri-biri. Gambar yang paling ramai digunakan Rais dan Bernama untuk mengira peserta Bersih 3.0. Lagi 5 gambar lain entah bagaimana rupanya!! Sekeping gambar adalah 30-40 orang….

Ulasan lanjut boleh kunjungi :Mohd Sayuti Omar, Merah Tinta

Mr Bean Kira Biri-biri


Ingat tak sitkom popular Mr Bean kira kambing biri-biri pada suatu malam kerana tidak boleh tidur. Kini Rais Yatim meniru Mr Bean membuat kiraan peserta Bersih 3.0.

Rais ambil 7 keping gambar dan Rais kira dan Rais dapatlah jumlahnya 22, 270 orang. Entah gambar mana yang rais kira. Kalau Rais betul-betul nak tiru Mr Bean tunjukkan gambar tersebut.

“Gambar-gambar itu diambil dari pukul 11.53 pagi hingga 12.52 tengah hari pada 28 April oleh jurufoto-jurufoto kami yang berada di dalam helikopter polis”, kata jurucakap Rais.

“Jurufoto-jurufot kami” dah tentu akan bertindak memilih sudut yang paling buruk jumlahnya untuk ditunjukkan kepada Rais.

Kata mereka kumpulkan gambar-gambar dari tujuh lokasi sekitar bandar raya ini dan menggunakan sistem memblok foto untuk memutuskan anggaran tersebut. Canggih sistem itu agaknya sehinggga dapat Rais memperbodohkan orang.

Elok juga Rais ambil tempat ganti Mr Bean!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan