PARTI ISLAM SEMALAYSIA

PARTI ISLAM SEMALAYSIA
PAS KAWASAN LENGGONG

Rabu, 4 Julai 2012

Inspektor Razlan ikuti jejak Inspektor Aliza tunggu "tarikh keramat" serah borang menjadi ahli PAS

Kira-kira jam 10.38 malam semalam, 3 Julai 2012, Inspektor Razlan watak dalam drama bersiri televisyen Gerakan Khas arahan Dato' Yusuf Haslam, Zulkifli Ismail (gambar) menghubungi saya. Kebetulan, saya baru usai menikmati murtabak di Restoran Haslam sebelum menyambung tugasan deadline Harakah Bil 1757. Zulkifli terlebih dahulu mohon maaf atas penjelasan yang akan dimaklumkan. Dia memberitahu dengan panjang lebar tentang "berita" dia akan menyerahkan borang menjadi ahli PAS pada 6 Julai ini di Markas PAS Taman Melewar kepada Timbalan Presiden, Mohamad Sabu, seperti yang disebut oleh hero filem Leftenan Adnan, Hairie Othman dalam satu ceramahnya di Batu Gajah bulan lalu.
Ringkasnya, Zulkifli memberitahu saya, dia belum bersedia tetapi tetap tegar bersama Pakatan Rakyat. Namun, setelah mengambil kira pelbagai aspek, dia terpaksa membuat keputusan itu walaupun katanya, akan ada pihak yang kecewa. Tetapi, dia akan "merisik" dan "merisik" kalau-kalau ada lagi kawan-kawan pelakon, artis yang berhajat untuk naik ke pentas menyerahkan borang menjadi ahli PAS. 
Begitulah harapannya kepada saya, dan pada hemat saya juga, saya cukup memahami apa yang disampaikan oleh Zulkifli itu. Banyak maslahat yang perlu dijaga untuk sebuah jemaah bernama Partai Islam Se-Malaysia (PAS). Nampaknya Inspektor Razlan mengikut jejak Inspektor Aliza yang dilakonkan oleh Abby Abadi dalam darama televisyen yang sama, yang masih menunggu "tarikh keramat" untuk menyerahkan borang menjadi ahli PAS. Apapun, niat mereka yang baik itu akan diberkati oleh Allah SWT dan bertemu jua tarikh keramat untuk mereka berdua menyerahkan borang menjadi ahli PAS.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan