PARTI ISLAM SEMALAYSIA

PARTI ISLAM SEMALAYSIA
PAS KAWASAN LENGGONG

Isnin, 17 September 2012

(Gambar) Pendedahan Sulung Pengarah Filem Hina Nabi


Ini adalah gambar pertama lelaki dikatakan dalang di sebalik filem anti-Islam yang telah mencetuskan keganasan di seluruh Timur Tengah.Nakoula Basseley Nakoula juga dikenali sebagai Sam Bacile.

Lelaki yang disyaki oleh FBI sebagai pembuat filem bertanggungjawab terhadap filem Innocence Of Muslims yang mencemuh Nabi Muhammad.Salah seorang pelakon filem itu Anna Gurji mengatakan dia telah ditipu oleh pengarah berusia 55 tahun itu.Nakoula Basseley Nakoula di set filem dengan Cik Gurji yang berambut palsu warna merah.

akoula adalah Kristian Koptik kelahiran Mesir . Sekarang tinggal di California, beliau adalah seorang peniaga dadah yang disabitkan kesalahan dan yang terakhir dibebaskan dari penjara pada Jun tahun lepas.Filem ini telah menyebabkan tindakbalas anti-AS dari umat Islam seluruh dunia. Tujuh orang telah terbunuh, beribu-ribu cedera dan malam tadi rusuhan telah merebak ke Sydney, Australia.Ia juga melaporkan bahawa Sudan telah menolak permintaan AS untuk menghantar Marin untuk melindungi kedutaan.Di California, Gurji yang berusia 21 tahun, yang melakonkan watak pengantin kanak-kanak yang dikahwinia Muhammad dalam filem tersebut meluahkan rasa kesal kerana dia telah 'dikhianati' oleh Nakoula. Dia juga melahirkan rasa takut akan tindak balas umat Islam ke atasanya'Saya melakonkan watak pengantin perempuan bongsu kepada watak yang bernama George, "katanya.

'Saya tidak tahu George akan ditukar kepada Muhammad. Saya mengunci diri di dalam rumah saya. Saya takut orang-orang di Timur Tengah akan menyalahkan saya.'Saya penganut katolik oleh itu mereka mungkin fikir saya menentang umat Islam. Saya mengambil pil tidur. Saya telah menangis selama beberapa hari. Saya rasa dikhianati. Muka saya terpapar dalam klip filem.

Apabila orang menonton filem buruk itu mereka akan melihat saya. 'Gurji berkata dia dan pelakon lai percaya mereka telah membuat sebuah filem aksi yang dipanggil Desert Warrior. Nakoula atau 'Sam' tidak pernah menyebut tentang agama.'Saya diberitahu saya adalah untuk menjadi Hilary, pengantin muda kepada watak yang dipanggil George, "katanya. 'Filem ini adalah tentang sebuah komet yang jatuh ke Bumi di Timur Tengah purba. 

2 ulasan:

win win malaysians berkata...
apalagi kita terjah apa tujuan mempersenda nabi s.a.w,pasti nak menjatuhkan islam sedunia,manipulasi atas alasan tertentu...terjah bakar filem,satu penghinaan kpd org islam
Selumbar berkata...
Kita sebagai penganut agama islam telah dikejutkan dengan penghinaan yang dibuat oleh seorang pengarah melalui filem arahannya. Sebagai orang islam diseluruh dunia termasuk kita begitu fobia dengan tindakan itu sedangkan ianya dilakukan untuk cari perbalahan.

Di Malaysia, kita boleh lihat perumpamaan hampir serupa dimana pada suatu ketika dulu pra blogger pro UMNO Baru begitu cenderung untuk menghebahkan visual wajah mirip Anuar Ibrahim berzina dengan serorang perempuan dalam bilik. Tujuannya tidak lain hanyalah untuk mengaibkan, menimbulkan persepsi negatif dan mencipta suasana tidak tenteram.

Persoalan nya, bolehkah blogger pro UMNO Baru melakukan kerja itu tanpa dicadang dan ditaja oleh pihak tertentu, sedangkan kita sedia maklum majoriti blogger pro UMNO Baru adalah berlagak kaya tapi papa kedana dan mereka sanggup mengkhianat rakyat Malaysia hanya apabila khidmat mereka dibayar.....?

Begitu juga Pengarah filem itu tidak akan melakukan provokasi agama jika tidak ada orang yang mencadangkan dan menaja beliau melaksanakan kerja tersebut. Kita perlu tahu siapa orang dibelakang pengarah itu dan tujuannya melakukan provokasi agama.

Kita atau saudara kita diseluruh dunia tidak perlu terkinja-kinja tunjuk rasa sensitif terhadap filem Innocence Of Muslims kerana pekara seperti itu telah dilakukan berulang kali, tapi kita masih tidak mengambil ikhtibar dari peristiwa yang lalu....

Malaysia, UMNO Baru juga melakukan pekara yang sama terhadap isu perkauman, agama, dan raja bagi menimbulkan rusuhan sesama rakyat.

Apakah penganut islam memang bodoh ?

Tiada ulasan:

Catat Ulasan